Nakış Dergileri

8 Mayıs 2011 Pazar

Kanaviçe kitap ayraçlarım/ My cross-stitched bookmarks

      Okumayı çok sevdiğim için olsa gerek kitap ayraçlarına karşı da zaafım vardır. Gerçi koleksiyonumdakilerin hepsi hiçbir özelliği olmayan kağıt ayraçlardı şimdiye kadar. Haliyle geçen sene Kanaviçe dergisinin 15. sayısında nakışlı bir kitap ayracı gördüğümde ona ilk bakışta âşık oldum. Ona sahip olmalıydım! Bir de etamin bantlarının doğal görüntüsü acayıp hoşuma gitmişti. Projenin aslı, çok güzel bordürlerden oluşan büyük bir tablo. Tasarımı Pelin Tezer'e ait. 
      Ben ilkini (ucuna küçük eklenti yaparak) bitirdikten sonra bir tane daha işleyeyim dedim, çiçekli olanından. İkincide de ilk defa iğneardı (backstitch) yapmayı denedim, kolay ama biraz sıkıcıymış. Üçüncüsünü başka bir yerde kullanmaya karar verdiğim için tam bitirmedim, bekletiyorum. (ayraç olarak değil de, desenli bir bant olarak kullanmayı düşünüyorum). Ayraçların işlenmesi zevkli ve hızlıydı, bitirilmesi ise uzun sürdü - neredeyse 5 ay bekledikten sonra 15 dakikada yapmışım ikisini de... Bence harika olmuşlar! :")

       I love reading, so I love bookmarks and have a quite big collection of paper ones. But last year I saw some cross-stitched bookmarks in a magazine and they were just adorable! Of course I had to stitch such a special thing for myself. Besides I discovered linen bands and loved their natural look and texture. So it was a good chance of trying...Great thanks to designer Pelin Tezer and her ornaments!
      I finished stitching both of the bookmarks a long time ago, I think in December. But it took me almost five months to get them finished. And I'm still not happy with the cut ends.

9 yorum:

  1. Wauw..beautiful bookmarks you made!!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    konunun üzerinden epey zaman geçmiş ben yeni keşfettim harika gözüküyor çalışmalarınız...
    Bende ayraç yapmak istiyorum fakat siz bunu düz etaminden mi yaptınız? Çünkü kenarları farklı duruyor. Özellikle ayraç içinmi satılıyor ?
    Nereden temin edebilirim?
    Cevaplarsanız memnun olurum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sena'nın annesi,
    övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Ayraçlar için 5 cm.lik etamin bandını kullanmıştım, nakış araç-gereçleri satan her dükkânda vardır sanırım.
    Bu bantlar birkaç farklı renkte (beyaz, ekru, keten) ve genişlikte (yanlış hatırlamıyorsam 3 cm,5 cm, 10 cm, hatta daha genişi de vardı sanki) oluyor. Metre ile satılıyor. (Ankara'da Şık Düğme'de kesinlikle vardır.) Kenarları ise aynı veya başka renk iplikle işlenmiş gibi. Bir sürü güzel şey için kullanılabiliyor. Fikir edinmek için Google Görseller'e "aida band cross stitch" yazıp arattırabilirsiniz.
    Ben uzun bir şeridi işledikten sonra onu ortadan ikiye katlayıp çıft taraflı telâyla yapıştırmıştım. Yani ayraçlarımın iki tarafı da desenli. Ama sadece bir tarafı etamin, diğer tarafı uygun kumaştan kesilmiş bir parça da olabilir...
    Umarım yazdıklarımın yardımı olur, bu bantlardan kolayca bulursunuz.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Bu çok değerli ve çok net açıkladığınız cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Şu sıralar ben de goblenlere merak sardım. Uzun süredir goblen sanatçılarını takip ediyor, yaptıkları işleri hayranlıkla izliyordum. Azıcık ucundan ben de başlayayım bari dedim ve geçenlerde internetten Kaneviçe dergilerinden ısmarlayarak işe başladım. Dün de sağolsun Sihirli Torba bana bir kucak dolusu şablon göndermiş e postayla. :) Yakında onların da çıktısını alacağım. Bu kitap ayraçlarınıza bayıldım Yasemin hanım. Umarım günün birinde böyle güzel ayraçlar yapabilecek seviyeye ulaşırım ben de. Sevgiler :)

    Kitap Bahçesi: http://delikitap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. harikasınız =) sizi tanıdığıma sevinidim

    YanıtlaSil
  7. Tebrik ederim ellerinize sağlık, bende çok beğendim. Ayrıca ayraçların arkaları nasıl yapılıyor merak ediyordum, beni aydınlatmış oldunuz:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba
    Ellerimize sağlık cok güzel olmuş
    Ben arka kısımlarını nasıl yaptığınızı merak ettim.
    Karton yardımıyla mı süslediniz yoksa kartonu iç kısma mı yerleştirdiniz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...