Nakış Dergileri

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Spirit of Vierlande (by Long Dog Samplers)

   Besmele bitti, çerçevelettirildi, artık sahibinin tatilden dönmesini bekleyecek. Teslim edilmeden fotoğrafını blogda göstermeyeyim, ne olur ne olmaz ;) Ben de hiç boş durmuyorum, yeni bir projeye hemencecik saldırdım... Hem de ne projesi!  
   Long Dog Samplers - ilk bakıştan âşık olduğum bir markadır. Görür görmez neredeyse bütün samplerlere vurulmuş, hepsini işlemek istemiştim. "Spirit of Vierlande" ile bu isteğimi gerçekleştirmeye başlamış bulunmaktayım ;")
   "Spirit of Vierlande", tipik 19. yüzyıl Alman sampleri. Kirli beyaz üzerine siyah iplikle işlenirmiş, ben de aslına uygun kalmaya karar verdim. Siyah DMC iplikle (310 no'lu renk) 16 ct ekru etamin üzerine işliyorum. Başlangıç için boyutları ortaya çıksın diye bütün kenarlarını yaptım, sadece onları ve köşedeki birkaç motif yapmam 2 haftadan uzun sürdü... Devasa bir şeymiş bu (çerçevesi 56 cm x 42 cm, 10 cm uzunluğunda makasım üzerinde küçücük kalmış)! Şimdiden bayılıyorum buna!.. ve duvarda nasıl duracağını görmek için sabırsızlanıyorum. Ama sanırım bitirilmesi biraz uzun sürecek, çünkü çok fazla motif içeriyor. Her birine bir-iki akşam harcasam bile yılbaşına anca biter... Eh, sıkılmamak için de araya daha küçük ve hızlı projeler sıkıştırmayı düşünüyorum.

6 yorum:

  1. Yasemin Hnaım,
    Oldukça zor ama bir o kadar güzel bir Sampler başlamışsınız ve şimdiden nasıl güzel bir iş olacağı çıkmış ortaya!
    Elinize sağlık; iş üzerindeki ilerlemelerinizi merakla bekliyor olacağım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim! Sizin de işin sonucunu merakla beklemeniz bana ayrı bir güç verdi!

      Sil
  2. şimdiden merak ettim parçanın bütününü, ortaya enfes birşey çıkacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gözümü da çok korkutuyor bu parça, çünkü daha küçüklerin sonuna doğru bile sıkılmaya başlıyorum. Ama bir tesellim var (hatta üç bile) - küçük motiflerden oluşması ve benim bunu 2 yıldır istemem + sizin de merakla sonucu beklemeniz eklendi ;")

      Sil
  3. Ein sehr schönes Projekt. Freue mich schon auf die Fortschritte,
    Liebe Grüße Grit

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...