Nakış Dergileri

21 Ocak 2012 Cumartesi

Vervaco yastık

   Kışın başında meteoroloji uzmanları "Bu kış çok yumuşak ve ılık olacak" diyorlardı. Eh, ben de inanıp sevinmiştim. Kışı, sadece ondan sonra ilkbahar geliyor diye sevmişimdir hep... Ama son 2 haftadır uzmanların dediği hiç de doğru çıkmıyor. Buz gibi havalar, ha bire yağan ve yolları buz pistlerine çeviren kar... Evden sadece ihtiyacım olduğunda çıkmaya ve dışarıda olabildiğince kısa süre kalmaya çalışıyorum, market seferlerini de iş çıkışına denk getirdim. Almayı unuttuğum bir şey çıkarsa da bir sonraki akşama kadar onsuz idare etmeye çalışıyoruz, yani zırt pırt dışarı çıkmak yok bu soğukta. Epeydir de Kızılay'daki el işi dükkânlarına uğramıyorum bu yüzden. Mevcut projelerimi bitirmeye uğraşıyorum. Bu yastık da onlardan biri... Vervaco çarpı işi yastık, 40 cm X 40 cm ebatlarında. İnternette araştırdığımda hayretler içinde kaldım - bunlardan değişik değişik desenli yüzlercesi var galiba.




   Bu yastık arkadaşım için işlenmiş. Kitler halinde satılan Vervaco yastıklarını hep görürdüm, ama alıp denemek hiç aklıma gelmedi. Arkadaşım sağ olsun, oturma grubuna uygun bir yastık gördüğünde benimle anlaşma yaptı - ben sadece nakışı yapacaktım, o da kılıfı için kendisi çözüm bulacaktı. İşin benim payıma düşen kısmı bu hafta bitti, biraz sonra sahibine teslim edilecek... Kit içinde kocaman gözenekli, sert, üstüne desen çizilmiş etamin, kalın akrilik iplikler ve kocaman bir iğne vardı. Çalışılması çok kolay ve hızlıymış.  İlk başta ya iplikler yetmezse diye endişelenmişsem de, bütün endişelerim boşunaymış - iplikler artmış bile.
   Bence bu tür kitler başlayanlar için harika. 2 sene önce nakışa yeni başladığımda bunlardan haberim olsaydı kesinlikle alırdım. Şık Düğme'dekiler, kılıfla uğraşmak istemeyenlere de kılıf dikme hizmeti veriyorlarmış, yanlış anlamadıysam...

3 yorum:

  1. Çok beğendim benim koltuklarım içinde güzel... :)
    Birgünbu kadar sabırlı olabilirsem, bende kendim için yapabilirim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş elinize sağlık. kolay gibi görünmüyor aslında harika olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu çok kolay yapılan, ama sonucu çok zormuş gibi görünen projelerden bir tanesi ;). Sabrınıza da pek ihtiyacınız olmayacaktır, çünkü yapımı inanılmaz hızlı.
    Ve benim salondaki mobilyalarıma da çok uydu renk olarak, hatta şimdi ciddi ciddi "kendim için de mi alıp yapsam, acaba?" diye düşünüyorum... ;)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...